Sicilië, passie en mystiek

Ontdek Sicilië : het betoverende eiland van de Middellandse Zee! Met een oppervlakte die vergelijkbaar is met België en een adembenemende kustlijn van 1000 kilometer, hoort Sicilië sinds 1861 bij Italië.

Sicilië heeft een zeer rijke geschiedenis met tal van diverse overheersingen. Door deze diverse overheersingen doorheen de geschiedenis heeft Sicilië een zeer rijk culinair patrimonium geërfd. Dit heeft Sicilië te danken aan de talrijke overheersingen doorheen de geschiedenis. Sicilië werd bezet door de Grieken, de Carthagers, de Romeinen, de Moren, de Normandiërs en de koningshuizen van Spanje en Frankrijk.

In Sicilië vindt men nog veel pure en biologische ingrediënten. De kust biedt ook een overvloed aan verse vis, zoals de Pesce Spada (zwaardvis), de Tonno Rosso (blauwvintonijn) en de Gamberi Rossi di Mazara (de rode garnalen van Mazara). Geniet van de artisanale amari en proef de lekkere biologische delicatessen met de smaakvolle IGP citrusvruchten van Siracusa, de amandelen van Avola, de pistache van Bronte en zoveel meer lekkers.

Sicilië en de liefde voor smaak

Wanneer men aan Italië denkt, komt de beroemde keuken onmiddellijk in gedachten. Veel Italiaanse delicatessen vinden hun oorsprong in Sicilië.

De rijke regionale tradities smelten samen in een scala van recepten, elk met unieke namen en smaken. Dit resultaat is het gevolg van de diverse overheersingen en historische invloeden die Sicilië hebben gevormd tot een maatstaf voor de wereldkeuken.

Met wortels in een duizendjarige traditie die teruggaat tot de tijd van de oude Grieken, is de moderne Siciliaanse keuken, de vrucht van het verstrijken van eeuwen, verrijkt door de invloeden van de veroveraars van het eiland die een beetje van hun cultuur achterlieten in de geschiedenis, die vervolgens werd omgezet in lekker eten. 

Met eeuwenoude recepten die van generatie op generatie zijn doorgegeven, is de Siciliaanse keuken de meest schilderachtige van Italië. 

De Siciliaanse keuken…puur en zo gezond!

De Siciliaanse gastronomie is wereldwijd befaamd en wordt beschouwd als één van de meest verfijnde en authentieke keukens ter wereld! De talrijke overheersingen doorheen de geschiedenis hebben hiertoe bijgedragen.

Het is ook zo dat onderzoek heeft aangetoond dat de mediterrane levensstijl uitermate gezond is. De mediterrane keuken zorgt er bijvoorbeeld voor dat het risico op diabetes en de kans op hart-en vaatziekten aanzienlijk gereduceerd wordt. In Sicilië is het dagelijks consumeren van voedingsmiddelen die rijk zijn aan vezels en complexe koolhydraten een standaard. Uiteraard horen fruit en groenten, peulvruchten, noten en het dagelijks gebruik van extra vierge olijfolie daar ook bij.