Dolci - Siciliaanse “Torrone” en krokante repen (nougat) met noten - 100% BIO

OVER ARUCI

Het verhaal van Aruci begon lang geleden maar oud is het nog niet. Het is het verhaal van een grootmoeder, Nonna Giorgina, die een enorme passie had voor snoep en een liefde voor bakken. Haar “zoete erfenis” was zo kostbaar dat het van generatie op generatie werd doorgegeven. Het zijn nog steeds haar recepten en haar oven die ze gebruiken om deze heerlijke koekjes in te bakken.

Missie

Aruci-producten zijn meer dan typische Siciliaanse producten. Het is een keuze om hun eigen tradities in stand te houden en waarde te geven aan ingrediënten van boer tot bord zoals sesam, amandelen, pistachenoten en hazelnoten die worden omgezet in authentieke en unieke creaties, zegt Giovanni Puglisi, de bakker van Aruci.

Visie

Hun geselecteerde producten voldoen aan de wensen en behoeften van veeleisende en verfijnde klanten. De zorgvuldige keuze van fijne ingrediënten is het resultaat van de band tussen verleden en heden, tussen de vakkundige herwerking van de traditionele recepten en de moderne productiemethoden.

 

Giovanni en Melissa Puglisi, twee broers en zussen die opgroeiden met de lessen van hun grootmoeder en van hun moeder Lucia, besloten om hun kennis van de traditionele Siciliaanse banketbakkerij te gebruiken door het recept dat al generaties lang wordt doorgegeven opnieuw te proberen.

Het resultaat? Een mix van traditie en innovatie met een ongeëvenaarde smaak.

Van de Giuggiulena vakkundig herwerkt met het gebruik van Ispica sesam van Sicilië begint de constante zoektocht naar grondstoffen uit een gebied dat rijk is aan smaken en allemaal herontdekt moeten worden.

“De zoetheid van traditie”

Aruci is emotie, een explosie van smaken en geuren die herinneringen oproepen aan het meest authentieke Sicilië, het resultaat van historische recepten die van generatie op generatie zijn doorgegeven. Een familietraditie gemaakt van passie, toewijding en liefde voor Siciliaans ambachtelijk gebak. De zorgvuldige selectie van de beste grondstoffen en ingrediënten van hoge kwaliteit en aandacht voor traditie maar met oog voor innovatie zijn de elementen die Aruci onderscheiden, een droom die uitkomt.
Aruci is gevestigd in Rosolini (SR), een klein stadje in het zuidoosten van Sicilië.