Balsamico Azijn van Modena DOP en IGP - 100% BIO

Op zoek naar de beste Balsamico Azijn van Modena?

100% NATUURLIJK - 100% BIO - 100% KARAMELVRIJ - 100% ITALIAANS

Acetaia Compagnia Del Montale is een familiebedrijf opgericht in 1984, hoewel het bedrijf veel oudere wortels heeft.

Al 3 generaties lang hebben ze de tradities en cultuur van hun land doorgegeven en behouden door het produceren van Balsamico Azijn van Modena IGP, Traditionele Balsamico Azijn van Modena DOP en Gourmet Condimenten.

In de Italiaanse keuken is Balsamico Azijn van Modena wat het meest de geur van herinneringen terugbrengt. Een druppel die bindt aan de generaties thuis, aan de traditie waarmee knowhow wordt doorgegeven, maar ook de genegenheid en warmte van familie. Het is de doordringende geur van de zolder van de grootvader, tussen de vaten van verschillende houtsoorten die in volgorde zijn gerangschikt, ingewijd bij de eerste oogst om toekomstige generaties te vergezellen als een bruidsschat van smaak en genegenheid. De Balsamico Azijn geproduceerd door Compagnia Del Montale heeft de kostbare en speciale charme van dat kleine cruet afgetapt als dikke nectar, te proeven per druppel op zeer speciale gelegenheden. Het heeft de warmte van de keuken van onze kindertijd, van lange tafels op feestdagen, de ronde smaak van onze herinneringen.

Balsamico azijn is een uitstekende en veelzijdige metgezel op tafel omdat het de smaken van elk gerecht kan versterken: vlees of vis, voorgerecht of fruit, groente of dessert. Balsamicoazijn past uitstekend bij alle culinaire culturen omdat het de meest natuurlijke azijn is, ongeëvenaard in zijn eenvoud. De beste reisgezel onder de smaken. Een hoofdrolspeler in de meest traditionele Emiliaanse keuken, maar ook een zoete kennismaking met Japanse sushi of sashimi, Chinese gestoomde noedels, Thaise delicatessen of mediterrane couscous. De Balsamico Azijn geproduceerd door Compagnia Del Montale is synoniem met klasse, verleiding, verfijning, zelfs aan tafel, omdat de uitzonderlijke smaak uniek is en een ode aan creativiteit en gastronomische fusie.

De begrippen biodiversiteit en duurzaamheid worden steeds belangrijker in ons dagelijks leven.
Daarom is het bedrijf I Solai di San Giorgio terecht trots dat zij een complete lijn biologische producten hebben ontwikkeld die voldoen aan de nieuwe behoeften van consumenten, die steeds meer letten op wat ze kopen, met respect voor het milieu en de kwaliteit van het product zelf.
Hun biologische lijn is gestructureerd op drie verschillende dichtheidsniveaus voor de klassieke Balsamico Azijn en de witte Balsamico Azijn. Om het assortiment compleet te maken, hebben ze gourmet crèmes ontwikkeld op basis van Balsamico Azijn van Modena IGP.

Balsamico Azijn is goed voor je gezondheid!
VOEDINGSEIGENSCHAPPEN EN VOORDELEN VOOR DE GEZONDHEID
Balsamico Azijn is dus niet alleen een specerij, maar een voedingsmiddel en een natuurlijke remedie waarvan ons organisme kan profiteren. De enige aanbeveling is om echte Traditionele of IGP Balsamico Azijn van hoge kwaliteit te kiezen. We zijn op onze hoede voor imitaties.
Voordelen van Balsamico Azijn…

In middeleeuws Italië geloofde men dat balsamicoazijn een wondermiddel was tegen alle kwalen, van gewone hoofdpijn tot ernstigere kwalen. Maar alleen de adel en rijke kooplieden konden zich balsamico-azijn veroorloven. Reden te meer waarom deze azijn lange tijd meer als medicijn dan als voedingsmiddel werd beschouwd.
In het verleden werd balsamicoazijn gebruikt voor zijn samentrekkende en ontsmettende eigenschappen, als smaakmaker en voor de bereiding van conserven. De antibacteriële en antivirale eigenschappen werden gebruikt om wonden te desinfecteren. Het werd ook gebruikt om nagelinfecties en huidproblemen zoals acne te behandelen.

Antioxidant werking
Balsamico Azijn is rijk aan antioxidanten door de hoge concentratie polyfenolen die in druiven voorkomen. Deze chemische stoffen spelen een belangrijke rol bij het versterken van het immuunsysteem en het bestrijden van vrije radicalen. De concentratie bioflavonoïden bevordert een lang leven, vertraagt het verouderingsproces en helpt om gezond te leven.

Gewichtsbeheersing en spijsvertering

Balsamico Azijn zou het vermogen hebben om de hoeveelheid tijd die ons lichaam besteedt aan het verteren van voedsel te verhogen. Dit zal de introductie van overtollig voedsel voorkomen omdat ons lichaam de kans krijgt om verzadiging te bereiken. Balsamico azijn helpt bij de spijsvertering en het behouden van een correct lichaamsgewicht. Het is een specerij met minder calorieën en minder vet dan andere sauzen, zoals mayonaise, en bevat geen cholesterol.

Insulinecontrole en andere voordelen

Het blijkt dat balsamicoazijn interessante eigenschappen heeft met betrekking tot het verbeteren van de bloedsuikerregulatie. De polyfenolen in balsamicoazijn helpen enzymen bij het afbreken van eiwitten tot aminozuren, waardoor stofwisselingsprocessen worden bevorderd. Balsamicoazijn verlaagt de bloeddruk en verbetert de gezondheid van het hart. Het bevordert de opname van calcium en magnesium. Het heeft pijnstillende eigenschappen, vooral bij migraine.

Voedzame eigenschappen van balsamicoazijn
Eén kopje balsamicoazijn (wat overeenkomt met 255 gram) levert 224 calorieën. Het bevat een totale hoeveelheid koolhydraten van 43,4 gram, waarvan 38,1 gram uitsluitend uit suikers bestaat. Dezelfde hoeveelheid azijn bevat 1,2 gram eiwit en 195 gram water. Balsamicoazijn is rijk aan mineralen. Eén kopje azijn bevat 286 mg kalium, 68,9 mg calcium, 30,6 mg magnesium en 48,6 mg fosfor. Daarnaast zijn er kleine sporen ijzer, zink, koper en mangaan te vinden. (deze waarden variëren afhankelijk van de soort Balsamico).