Siciliaanse Pasta - 100% BIO
Sapori di Sicilia is exclusieve invoerder en distributeur in België
van de artisanale pasta van Secolo21


De pasta van Secolo21 wordt gemaakt met griesmeel van harde tarwe van oude Siciliaanse granen, de Russello variëteit, 100% biologisch.
De tarwe groeit op het BIO domein van Secolo21, de Masseria della Volpe, in het prachtige Val di Noto.
De pasta wordt met de hand gemaakt in Sicilië, met grondstoffen van de hoogste kwaliteit om een smakelijk, gezond en milieuvriendelijk product te garanderen.
Men gebruikt alleen Russello tarwemeel, voor de griesmeel pasta, omdat ze rijk zijn aan voedingsstoffen, GMO-vrij en met licht verteerbare gluten.
Onze pasta wordt bronsgetrokken en langzaam gedroogd bij een lage temperatuur om alle voedingskenmerken te behouden.


Artisanale productie
Artisanale productie van biologische pasta, met griesmeel van oude Siciliaanse granen, in verschillende formaten. Oude granen hebben de bijzonderheid dat ze een zeer zwakke, zeer goed verteerbare gluten hebben, die gemakkelijk door de darm worden opgenomen en geen eetstoornissen veroorzaken.
Lokale productie
De productieketen is volledig lokaal, maakt geen gebruik van synthetische chemicaliën en wordt uitgevoerd per individuele variëteit, van de teelt tot de opslag en daaropvolgende verwerking.
Alle granen die worden gebruikt voor de pasta van Secolo21 worden geteeld op Sicilië, met het oog op de valorisatie van het grondgebied en de werknemers, dankzij ethische productiecontracten.
Elke variëteit wordt apart bewaard. Het malen gebeurt met cilinders voor de pasta van griesmeel en met stenen voor de volkoren pasta, zodat de tarwekiemen, die rijk zijn aan vitamine E, niet worden verwijderd.
Het griesmeel wordt op kamertemperatuur gekneed met oligo mineraalwater uit een bron in de bergen van Nebrodi, beroemd om zijn zuiverheid.
“Pasta trafilata in bronzo” wat betekent dat het deeg door bronzen mallen wordt geperst. Deze bronzen mallen zorgen voor een ruw oppervlakte met hele kleine gaatjes in de pasta. Dit zorgt er voor dat de saus dan perfect in de pasta blijft hangen.
De pasta wordt langzaam gedroogd, bij lage temperaturen, van 24 tot 72 uur.




Waarom kiezen voor onze pasta?
Alleen Siciliaanse oude granen
Voor de productie van onze pasta worden alleen biologische, Siciliaanse oude granen en mineraalwater gebruikt.
Respect voor het milieu
Secolo21 bevordert de biodiversiteit in het milieu en de natuurlijke landbouw zonder gebruik van kunstmest, pesticiden en herbiciden.
Ambachtelijke productie
Er wordt gemalen met stenen of cilinders. De pasta wordt bronskleurig getrokken en langzaam gedroogd bij lage temperaturen, van 24 tot 72 uur.
Gezonde voeding
Onze pasta is zeer goed verteerbaar dankzij de kwaliteit van de gluten in de oude variëteiten, rijk aan vitamine E (in tarwekiemen) en bijzonder smakelijk dankzij de gebruikte grondstoffen en de ambachtelijke verwerking.


