Tonijn, fijne visfilets, ansjovis, bottarga - 100% artisanaal

De familie

De familie Daidone komt oorspronkelijk uit Sicilië en om precies te zijn uit Riposto in de provincie Catania, een klein vissersdorp aan de voet van de Etna.

De zee heeft de Sicilianen altijd voorzien van voedsel en een rijkdom aan culinaire tradities en kwaliteiten.

De keuze van de grondstoffen haalt het beste uit onze zeeën en de cultuur van onze plaatsen. We houden ervan om conserven te maken en deze wil een hymne zijn op de smaak van de zee.

Het vakmanschap 

Wij hebben de essentie ervan vastgelegd, de techniek verfijnd en de hoogste expressie voor deze lijn bereikt.

We voeren talrijke en nauwgezette controles uit op de hele toeleveringsketen, waarbij we altijd letten op de huidige en zich ontwikkelende Italiaanse gezondheids- en hygiënevoorschriften. We houden traditie en techniek levend door puur ambachtelijk vakmanschap.

Perfecte filets

Alleen de vaardige en delicate handen van onze Siciliaanse vrouwen geven na het selecteren en snijden van het beste visvlees leven aan de perfecte filets van Daidone.
Ze worden één voor één met de hand gegoten en elke filet moet perfect intact zijn, zelfs het oog wil zijn deel.

De olie

De visfilets worden geconserveerd in extra vergine olijfolie uit Sicilië.

De vis in de pot rijpt na verloop van tijd, verbetert en verfijnt zijn smaak.

Extra vierge olijfolie is een natuurlijk wondermiddel met erkende heilzame eigenschappen.

Alle potten van Daidone worden met liefde met de hand gevuld.

Meer info over tonijn...

Tonijn is één van de meest gegeten vissoorten in België. 93 procent van de geblikte tonijn wordt niet op een eerlijke manier bij elkaar gevist, terwijl de bedrijven dat wel beloven. Bijgevolg, veel overbevissing en onnodige bijvangst. Dus 93 procent van de tonijn die consumenten kopen is ‘foute’ tonijn. Het gaat om tonijn die niet via duurzame vangmethode gevangen werd. De vangmethoden, zoals ringnetten, longliners, lokvlotten, trawlers en gif zorgen allemaal voor veel tot extreem veel dode bijvangst en vervuiling in de oceanen.

Wat is de duurzaamste manier om tonijn te vangen?
Duurzame tonijn is gevangen met een hengel. Bij maar 3,11 procent van alle tonijn uit de blikjes in de supermarkt wordt duurzaam met een hengel gevangen. Hierbij wordt de tonijn één voor één - dus vis voor vis- gevangen door een visser met een hengel. 
Greenpeace beaamt dat vangen met een hengel de duurzaamste vangmethode is.
Tonijn uit blik is in feite de plofkip van de zee. Grote visconservenproducenten stunten met lage prijzen. Twee blikjes voor de prijs van één. En dat gaat ten koste van een gezonde visstand in de zee. Terwijl er genoeg alternatieven voorhanden zijn. Zoals tonijn die met een hengel, één voor één, is gevangen, volgens Greenpeace de enige echte duurzame methode.

De oplossing lijkt dus simpel: koop goede tonijn en let op met goedkope tonijn uit de supermarkt.