Zaden en Granen - 100% BIO

De BIO zaden die wij aanbieden groeien en bloeien op het veld in de volle grond, op het ritme van de natuur. In plaats van kunstmest, wordt organische compost gebruikt. Onkruid wordt weggehaald met de hand of met machines en niet bespoten met onkruidverdelgers. Onze zaden zijn gif-vrij, dus niet gecoat met bestrijdingsmiddelen.

Oliezaden, deze algemene naam omvat echt een grote verscheidenheid aan kleine, voedingsrijke voedingsmiddelen: zonnebloemzaad, lijnzaad, sesamzaad, pompoenzaad, chiazaad, venkelzaad en maanzaad zijn slechts enkele voorbeelden. Het zijn heerlijke, veelzijdige granen die kunnen worden toegevoegd aan talloze bereidingen in de keuken, die in staat zijn om gerechten lekker en speciaal te maken en die vooral niet te verwaarlozen organoleptische eigenschappen hebben. Dit is precies waarom oliezaden een sterke herontdekking ondergaan. Zaden worden in feite al duizenden jaren door de mens geconsumeerd en we kunnen zeggen dat ze altijd deel hebben uitgemaakt van ons dieet, maar pas de laatste jaren zien we een sterke toename in het gebruik ervan.

Oliezaden worden oliezaden genoemd omdat ze oliën bevatten, hun essentiële vetzuren, die de echte reden zijn waarom we ze consumeren. De zaden worden gekenmerkt door een hoog vetgehalte en een goed gehalte aan koolhydraten en eiwitten met een hoge biologische waarde, waardoor ze uit voedingsoogpunt interessant zijn omdat ze energiek en compleet zijn. Wat oliezaden echter erg populair heeft gemaakt onder wellness-liefhebbers is hun ongelooflijke antioxidatieve kracht: deze zaden bevatten vitamine E, mineralen zoals selenium en onverzadigde omega-3, 6 en 9 vetten, die zeer heilzaam zijn voor ons lichaam. Vitamine E en selenium beschermen het lichaam tegen veroudering door de oxidatieve werking van radicalen op celmembranen tegen te gaan, terwijl de onverzadigde omega-3, 6 en 9 vetzuren als 'essentieel' worden gedefinieerd omdat ze niet in het lichaam kunnen worden gesynthetiseerd en dus via de voeding moeten worden opgenomen: naast het voorkomen van de ophoping van triglyceriden in het bloed en dus het beschermen van het hart- en vaatstelsel, beschermen ze de darmslijmvliezen, hebben ze een ontstekingsremmende werking en verhogen ze de immuunrespons van het lichaam. Tot slot zijn oliezaden van nature glutenvrij, daarom worden ze veel gebruikt in glutenvrije diëten.

De biologisch gecertificeerde zaden van Oltresole komen uitsluitend uit gecontroleerde toeleveringsketens:
naast directe relaties met telers, werken zij samen met bedrijven die gespecialiseerd zijn in de verwerking van verschillende producten en importeren zij rechtstreeks uit derde landen wat niet in Italië geteeld wordt.