Taralli/Bruschetta/Crackers - 100% artisanaal 

HET MATTRASAU BROOD

In Santa Domenica Talao, een klein dorpje in het groene hart van de Pollino en Riviera dei Cedri, ruik je elke avond in een kleine bakkerij de passie voor het werk. In het laboratorium van de Panificio a Mattra begint het met het deeg gemaakt van zuurdesem en meel van oude granen, en hier wordt een eenvoudig en echt product geboren, maar met een lang en moeizaam proces erachter. Pane Mattrasau is een uniek product. Knapperig en geurig, geschikt voor bij elk gerecht.

Mattrasau brood is ontstaan uit de vereniging van drie speciale ingrediënten: traditie, onderzoek en passie. Geïnspireerd door het Arabische brood, gemaakt volgens de procedures van het Sardijnse brood, met elementen van de Calabrische traditie, is het Mattrasau brood een volledig ambachtelijk product, bewerkt met oude mediterrane granen die de smaak uniek maken. In elke fase van het productieproces, dat maar liefst 12 stappen vereist, wordt nauwgezet gewerkt, waaronder het met de hand rollen met een deegroller. De natuurlijke gisting maakt het Mattrasau brood licht en licht verteerbaar.

De smaak, authenticiteit en verteerbaarheid maken het de onbetwiste ster op tafel. Als uitstekende broodvervanger is Mattrasau onovertroffen als basis om te kruiden en een echte eenpansmaaltijd te worden. Het kan brood vervangen of toegevoegd worden aan salades, sauzen, kazen of gewoon opgepeuzeld worden. Het is ook de perfecte basis voor een bruschetta en om heerlijke tapenades op te smeren. Ook lekker om olijfolie op te deppen. Buon appetito!

De mattra, beter bekend als madia, is de oude bak waarin brood met de hand werd gekneed. Het project A Mattra ontstond meer dan 10 jaar geleden uit het idee van twee vrienden, Stefano en Salvatore.

Ze waren allebei jong, maar zeer gemotiveerd en geïnteresseerd in het werk dat ze al sinds hun tienerjaren in lokale bakkerijen deden. Een sterke vastberadenheid bracht hen ertoe om een, zij het korte, ervaring op te doen buiten de regio, in een Sienese bakkerij die gespecialiseerd was in Toscaans droog gebak. Na ongeveer twee jaar verlieten ze Toscane om terug te keren naar hun land en besloten ze samen een nieuwe ervaring aan te gaan: leven geven aan een autonome en serene realiteit. En zo werd op 10 augustus 2007 de bakkerij A Mattra geboren.

In het begin werkten ze, in een snel tempo, in een eenvoudige, kleine werkplaats, met behulp van een paar geïmproviseerde gereedschappen, maar met zoveel passie dat het hen later dreef, vooral dankzij degenen die in hen geloofden, om een efficiëntere werkplaats te creëren die hen in staat zou stellen al hun aspiraties te vervullen. In de huidige werkplaats hebben ze sinds kort hun eigen winkel.

Ze begonnen een zoektocht naar oude granen en werkwijzen uit het verleden, wat hen ertoe aanzette om lokale bronnen te verbeteren. Na talloze proeven werd Mattrasau geboren, Mattra van de naam van de oven, sau, ter ere van Sardinië. Vandaag de dag is A Mattra trots en fier op het bereikte resultaat, maar blijft het hard werken met passie en toewijding, met een sterk verlangen om te verbeteren.

MEen volledig ambachtelijk product, handgemaakt met oude mediterrane granen die de smaak uniek maken. Het natuurlijke gistingsproces maakt mattrasau brood tot een licht verteerbaar product. Een uitstekende vervanger voor brood, ideaal voor bij soepen en salades. Perfecte cracker/beschuit om tapenades op te smeren of als basis voor een lekkere bruschetta hapje. Ook heerlijk om olijfolie op te deppen! 

INGREDIËNTEN: volkoren meel van gemalen zachte tarwe, griesmeel van harde tarwe (Senatore Cappelli) type 0, zout, actieve gist van harde tarwemoedergist.