Extra Vergine Olijfolie - 100% BIO

Secolo21 Biologische Extra Vergine olijfolie uit Sicilië

De olijfbomen van Secolo21 produceren een olie van uitzonderlijke kwaliteit en met uitzonderlijke organoleptische eigenschappen. Op de 16 hectare grote heuvel, niet ver van de zee en haar heilzame werking, staan de eeuwenoude olijfbomen van de Secolo21 boerderij, waaraan de afgelopen jaren nieuwe bomen zijn toegevoegd.

De olijven die voor onze selectie worden gebruikt, worden op het ideale moment geplukt om de meest intense kleur en geur en een bijna nul zuurgraad te garanderen. De olijven worden met de hand geselecteerd en geoogst, met volledig respect voor de eeuwenoude olijfbomen. De koude persing wordt binnen 24 uur na de oogst uitgevoerd en alleen de allereerste persing wordt Secolo21 olijfolie!

Winnaars bij de "London Olive Oil Awards 2019"

Van de grondstofselectie tot de verpakking, onze producten ontvingen internationale erkenning voor hun kwaliteit en design. We behaalden "Silver" in de categorie verpakking en "Bronze" voor het label tijdens de London International Olive Oil Competition.


Onze bestsellers, voor goedheid en schoonheid

Onze Secolo21 oliën, Biancolilla en Moresca, zijn gerangschikt als de beste Italiaanse EVO oliën in de gids Oli d'Italia 2020 van Gambero Rosso.

  • Olio Evo Biancolilla,
    twee rode blaadjes = uitstekende olie
  • Olio Evo Moresca,
    twee groene blaadjes = olie van perfecte harmonie

Bij Secolo21 draait alles om kwaliteit en traditie. Onze olijfolie wordt geproduceerd met zorgvuldig geselecteerde olijven van de meest vruchtbare boomgaarden. Met behulp van eeuwenoude technieken en moderne expertise wordt elke druppel olijfolie tot in perfectie geperst, resulterend in een rijke smaak die je smaakpapillen zal verwennen.

Of je nu een gepassioneerde chef-kok bent die op zoek is naar de perfecte finishing touch voor je culinaire creaties, of gewoon wilt genieten van een gezonde levensstijl met een vleugje mediterrane smaak, Secolo21 biedt voor elk wat wils.

Fles van 250 ml extra vierge olijfolie gearomatiseerd met citroen.

Ideaal om elk gerecht op smaak te brengen zonder de karakteristieke eigenschappen van de gebruikte ingrediënten aan te tasten. Perfect bij gekookte of gegrilde visgerechten, zeevruchten, sauzen en geroosterd vlees. 

Deze extra vierge olijfolie van eerste koude persing is uniek en bijzonder, omdat het wordt geproduceerd van de duizendjarige olijfbomen die sinds de oudheid het landgoed "Cannavà" domineren.
Dit is de belangrijkste kracht van  MILLENARIUM biologisch-dynamische extra vierge olijfolie van eerste koude persing.

Deze olie bevat een hoog aantal polyfenolen...1000! Een waanzinnig hoog aantal. De polyfenolen staan voor alles wat goed is aan olijfolie. Hoe meer, hoe beter. Veel olijfolies prijzen zichzelf al gelukkig met waardes van rond de 500. 

Een olijfolie als medicijn...en heel erg lekker!