Gebak en artisanale koekjes

In 1977 in Castelbuono, een middeleeuws Siciliaans dorp in het hart van het Madonie Park, openden de zussen Arcangela en Rosa samen met hun echtgenoten Lucio en Vincenzo de eerste werkplaats voor de productie van koekjes en brood.

Vandaag de dag, nog steeds in Castelbuono, zet de traditie zich voort van een kleine ambachtelijke 'putia' tot een klein bedrijf met nieuwe en moderne technologieën, maar met dezelfde procedures als de ambachtelijke productie van 40 jaar geleden.

Wanneer je je gehemelte in een koekje van Tumminello doopt, geniet je niet alleen van een uitzonderlijk product, maar ook van één van de beste koekjes in Italië, volgens niemand minder dan Gambero Rosso. Ja, dat lees je goed!

SELECTIE VAN DE BESTE SICILIAANSE GRONDSTOFFEN

Bij alle keuzes wordt er gekeken naar het grondgebied. De grondstoffen die het grondgebied levert worden een essentiële factor voor het uitvoeren van een productieproces dat gebruik maakt van methoden die sterk verbonden zijn met de traditie en cultuur van de plaats.

Zon van Sicilië
Oude Siciliaanse granen : Tumminia, Maiorca, Perciasacchi, Madonita

Sinaasappels uit Sicilië
Fijne chocolade van Modica IGP
Siciliaanse citroenen
Amandelen van Avola van topkwaliteit
Siciliaanse pistache
Verse melk van Ragusa
Extra vergine olijfolie
Verse eieren van kippen met vrije uitloop

De hedendaagse consument let steeds meer op verschillende aspecten van kwaliteit. Naast de intrinsieke aspecten van het product let de consument op zogenaamde culturele toegevoegde waarden, zoals authentiek en herkomstbenaming.

Om dit te garanderen, moet het hele voedselproductieproces van akker tot tafel onder controle worden gebracht. Tumminello doet dit elke dag. Hun engagement is fundamenteel, strategisch, rigoureus en transparant.

Tumminello gelooft dat de kwaliteit van de producten gebaseerd is op het gebruik van grondstoffen die uitsluitend in Sicilië geproduceerd worden, gecontroleerd worden en van hoge kwaliteit zijn. Zij geloven tevens dat de consument zich 'veiliger' voelt als hij weet waar het product vandaan komt en als hij weet dat het in alle stadia van de productie is gecontroleerd.

Wij willen dat de klant zich goed voelt!

Tumminello gebruikt alleen meel, melk, eieren van kippen met vrije uitloop, citroenen, echte amandelen, honing en gedroogd fruit dat uitsluitend op Sicilië wordt geproduceerd. De toewijding van iedereen die verantwoordelijk is voor elke fase van de voedselketen in de nauwkeurige uitvoering van hun taken, in overeenstemming met de huidige regelgeving en in het gebruik van steeds geschiktere technologieën, is een onmisbare voorwaarde om het behoud van de kwaliteit van de producten te garanderen, zowel in termen van veiligheid als smaak. Het is voor Tumminello belangrijk om elke dag kwaliteit te garanderen in verschillende aspecten zoals hygiëne, voedingswaarde, sensorische-, technologische- en milieu-aspecten.